Vi vill börja med några förord innan vi dyker ner i guiden. Vi vill inte få det att verka som rymdforskning att ta hand om sitt skägg. Det kräver bara lite grundkunskap, bra produkter och en rutin.

Vi har skapat en enkel guide till dig med utvalda produkterna och några steg för att komma igång. 

1. Tvätta skägget

Nummer ett. Se till att skägget är rent. Använd inte vanligt schampo eller tvål till skägget, använd produkter skapade för just skägget som ger mer fukt och vård än vanligt hårschampo.

Skägget utsätts ofta för mer slitage än det på håret då det kan falla ner matrester och andra vätskor i det. Se därför till att rengöra noga för att slippa irritationer.

2. Använd balsam

Skägg har en grövre och hårdare struktur av biologiska skäl. Det går dock enkelt att mjuka upp det med balsam. Detta är nyttigt att göra för skägget då och då och får det att kännas mycket lenare och lukta godare.

3. Återfukta skägget

När du kommer ut ur duschen och ditt skägg fortfarande är lite fuktigt kan du passa på att använda skäggolja. Detta kommer göra att ditt skägg luktar gott, men också mjukgöra det under en längre tid så att det inte torkar ut. 

Detta är en viktig process för att få skägget att kännas hygienist.  

Styla skägget

När det kommer till lockar och knutar i skägget kan vi rekommendera en av våra egna produkter. En skäggborste med inbyggd värme. Det vår borste gör är samma sak som hårfön + vanlig borste gör med skägget, men mycket snabbare och effektivera. 

Gör detta i samband med schamponering av skägget eller när du snabbt behöver raka ut skägget. Det kommer se ut som att du kommer från en skägg barberare när du går ut från ditt egna badrum!

Detta är grundidén för att få ett rent och fint skägg. Det är inte en slump att några ser extremt bra ut med skägg, det ligger mycket omtanke bakom det.